מוקפץ חטיפי ברוקולי בסגנון אסייתי

4 מנות מָנָה
40 דקות משך

מרכיבים

1 חבילה חטיפי ברוקולי
3 כפות שמן צמחי
1 בצל חתוך לרצועות דקות
4 שיני שום קצוצות דק
2 גזרים חתוכים לרצועות דקות
2 גבעולי סלרי פרוסים
1 פלפל אדום חתוך לרצועות
1 חבילה נבטי שעועית עבים
4 גבעולי בצל ירוק חתוכים גס
1 כף סוכר
3 כפות מיץ לימון
2 כפות רוטב טריאקי
0 1/3 כוס רוטב סויה קלאסי
מעט פלפל שאטה גרוס
1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק אסם
1 חופן בוטנים קצוצים
3 כפות כוסברה טרייה קצוצה
העתקת רשימת רכיבים
רשימת הרכיבים הועתקה

הוראות הכנה

מערבבים את כל מרכיבי התיבול בקערה קטנה – סוכר, מיץ לימון, רוטב טריאקי, רוטב צ'ילי מתוק, רוטב סויה, פלפל שאטה ואפשר, אם רוצים, גם 1 כף רוטב דגים.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

אופים את חטיפי הברוקולי כ-25 דקות עד הזהבה.

מחממים היטב ווק.

מוסיפים את השמן, בצל והשום ומקפיצים כ-2 דקות.

מוסיפים את הירקות לפי הסדר – גזר, סלרי ופלפלים, מקפיצים כ-2 דקות כל ירק שמוסיפים לווק.

מוסיפים את הנבטים וחטיפי הברוקולי, יוצקים את הרוטב מעל ומערבבים תוך הקפצה.

מפזרים את הבצל הירוק, מערבבים ומקפיצים עוד דקה.

מסירים מהאש, מקשטים בכוסברה, בבוטנים קצוצים ופלחי לימון.