המבורגר צמחוני

6 מנות מָנָה
30 דקות משך
קל דרגת קושי

מרכיבים

1 חבילה טחון צמחוני
3 ביצים
3 כפות פירורי לחם
2 כפות קטשופ אסם
2 כפות שמן קנולה
6 לחמניות המבורגר
6 כפות מיונז
1 בצל סגול פרוס ל-6 טבעות
1 עגבניה פרוסה ל-6 פרוסות
6 עלי חסה
1 שקית תפוחי אדמה ננסיים
4 כפות שמן זית
6 ביצי עין (אופציונלי)
העתקת רשימת רכיבים
רשימת הרכיבים הועתקה

הוראות הכנה

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

בקערה גדולה מערבבים היטב יחד את הטחון מהצומח, ביצים, פירורי לחם, קטשופ, מלח ופלפל. לשים היטב עד לקבלת עיסה הומוגנית, מגלגלים ל - 6 קציצות ומשטחים קלות.

מניחים על תבנית עם נייר אפייה משומנת, משמנים את הקציצות ומעבירים לתנור החם ל - 7 דקות.

הופכים צד ומחזירים ל - 7 דקות נוספות.

חוצים את הלחמנייה, מורחים במיונז, מניחים חסה, בצל ועגבנייה, מניחים מעל את ההמבורגר ובמידה ורוצים מניחים ביצת עין. מגישים לצד קרעי תפו"א צלויים וקטשופ.

להכנת תפוחי האדמה - מבשלים את תפו"א בשלמותם בהרבה מים ומלח עד לריכוך. מסננים ומצננים היטב.

מחממים תנור לחום של 180 מעלות. קורעים את תפו"א ל - 4 ומועכים קלות.

מעבירים לתבנית עם נייר אפייה, מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל ומעבירים לתנור החם ל - 15 דקות עד להזהבה.