מחממים תנור ל-180 מעלות.
מרכיבים
1 חבילה חטיפי כרובית
4 לאפות
1/3 כוס שמן זית או צמחי אחר
3 כפיות תבלין לשווארמה
2 בצלים בינונים פרוסים דק
2 עגבניות גדולות חתוכות לקוביות קטנות
1 בצל סגול פרוס דק
1 פלפל ירוק חריף פרוס דק
1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
1 כף שמן זית
הוראות הכנה
1.
2.
שמים בקערה את חטיפי הכרובית ומוסיפים 2 כפיות תבלין לשווארמה ו-2 כפות שמן זית ומערבבים.
3.
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ- 25 דקות (עד שהכרובית מתחילה להזהיב).
4.
מוציאים ושומרים בצד (עד לשלב זה ניתן להכין מראש).
5.
מחממים את השמן הנותר במחבת, מוסיפים את הבצלים ומטגנים 8-10 דקות עד להזהבה.
6.
מוסיפים 1 כפית תבלין לשווארמה ומלח.
7.
מקפיצים קלות ומוסיפים את חטיפי הכרובית. מקפיצים כדקה.
8.
להכנת סלט העגבניות:
מערבבים בקערה קטנה את מרכיבי הסלט - עגבניות, בצל סגול, פלפל חריף, פטרוזיליה, שמן זית ומלח לפי הטעם.
9.
להרכבת המנה:
מניחים על לאפה 2-3 כפות סלט עגבניות, מעל רבע מכמות השווארמה. מזרזפים מעט טחינה, מגלגלים ומגישים מיד.