מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
מרכיבים
1 חבילה חטיפי כרובית
1 כוס עדשים שחורות
20 עגבניות שרי חצויות
6 כפות שמן זית
6 ענפי פטרוזיליה מופרדים לעלים
4 ענפי בזיליקום מופרדים לעלים
4 כפות חומץ בלסמי
2 כדורי גבינת מוצרלה טרייה, קרועה ידנית לפיסות של 2 ס"מ
הוראות הכנה
מבשלים את העדשים בסיר בינוני עם הרבה מים וקורט מלח, מביאים לרתיחה ומנמיכים ללהבה בינונית קטנה. מבשלים עד לריכוך, כ - 20 דקות.
מסננים ומפזרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
מפזרים מעל העדשים את הכרוביות ואת עגבניות השרי. מתבלים בשמן זית. מלח ופלפל. מעבירים לתנור החם ל - 20 דקות, עד שהכרוביות מזהיבות.
מוציאים ומערבבים עם הפטרוזיליה, בזיליקום, מלח ופלפל, קרעי מוצרלה וחומץ בלסמי. מגישים מיד.