ירקות צבעוניים ממולאים בטחון צמחוני

6 מנות מָנָה
1 שעות 41 דקות משך

מרכיבים

1 חבילה טחון צמחוני
1 בצל קצוץ דק מטוגן
1/2 כוס תערובת עשבי תיבול קצוצים – פטרוזיליה, כוסברה, נענע
1/2 כפית קינמון
3 בטטות קטנות
2 בצלים בינוניים
6 עלי כרוב סגול
4 כפות שמן זית
1 כף רסק עגבניות
1 כף לימון כבוש קצוץ דק
1 כוס מים
1 כף סילאן
2 שיני שום כתושות
1/2 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית קינמון
6 משמשים מיובשים קצוצים גס
2 כפות פיסטוק קצוץ גס
1 בצל סגול קטן קצוץ דק
1/4 כוס תערובת עשבי תיבול קצוצים – פטרוזיליה, כוסברה, נענע
4 כפות שמן זית
העתקת רשימת רכיבים
רשימת הרכיבים הועתקה

הוראות הכנה

מפשירים את הטחון הצמחוני. מרתיחים סיר גדול עם מים ומלח, מבשלים על סף רתיחה את שני הבצלים בשלמותם עד לריכוך, כחצי שעה.

מוציאים את הבצלים ומניחים לסינון, מוסיפים לסיר מים במידת הצורך. מרתיחים שוב ומבשלים בהם את עלי הכרוב כ - 6 דקות, עד לריכוך.

מרככים את הבטטות 5 דקות במיקרוגל. חוצים את הבטטות ומרוקנים בעזרת כפית.

מערבבים יחד את כל חומרי המילוי - טחון צמחוני, בצל קצוץ דק מטוגן, 1/2 כוס תערובת עשבי תיבול, 1/2 כפית קינמון, ומלח ופלפל לפי הטעם, מוסיפים את שאריות הבטטה.

ממלאים את הבטטות, מפרידים 6 גלדים יפים של בצל וממלאים, כמו כן מגלגלים את עלי הכרוב.

בסיר רחב מניחים את כל חומרי הרוטב - 4 כפות שמן זית, רסק עגבניות, לימון כבוש, מים, סילאן, שום, פפריקה, קינמון ומלח ופלפל לפי הטעם, ומביאים לרתיחה. מניחים בסיר את הממולאים ומכסים. מבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה.

מערבבים את כל חומרי הסלסה - משמשים, פיסטוק, בצל סגול, 1/4 כוס תערובת עשבי תיבול, 4 כפות שמן זית ומלח ופלפל לפי הטעם. מניחים את הממולאים על צלחת הגשה ומפזרים את הסלסה מעל, מגישים לצד אורז.