נתחי חזה צמחוני בגריל ברוטב סאטה

6 מנות מָנָה
30 דקות משך
קל דרגת קושי

מרכיבים

1 חבילה חזה בגריל צמחוני 99 קלוריות
1 כוס קרם קוקוס
1/2 כוס מים
2 כפות חמאת בוטנים
2 כפות רוטב סויה או רוטב דגים
1 כף גדושה סוכר
1 כף ג'ינג'ר מגורד בפומפייה
2 שיני שום כתושות
1 כף סרירצ'ה - רוטב צ'ילי חריף תאילנדי (לא חובה)
1 לימון סחוט למיץ
2 מלפפונים פרוסים דק
1 פלפל אדום חריף פרוס דק
2 כפות בוטנים קצוצים גס
20 עלי כוסברה
20 עלי נענע
1 לימון סחוט למיץ
העתקת רשימת רכיבים
רשימת הרכיבים הועתקה

הוראות הכנה

מחממים תנור לחום של 180 מעלות. פורסים את העוף לרצועות ארוכות ברוחב 2 ס"מ. מניחים אל תבנית עם נייר פרגמנט, צולים בתנור החם 10 דקות.

בסיר רחב מאוד מניחים את כל חומרי הרוטב - חלב קוקוס, מים, חמאת בוטנים, סויה, סוכר, ג'ינג'ר, שום, סריראצ'ה ומיץ מלימון אחד, ומערבבים היטב בעזרת מטרפה. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. מבשלים להסמכה כ - 7 דקות. מוסיפים לרוטב את נתחי עוף הצלוי ומערבבים בעדינות.

מגבירים את הלהבה ומבשלים יחד כ - 3 דקות.

מערבבים את כל רכיבי הסלט - מלפפונים, פלפל חריף, בוטנים קצוצים, כוסברה, נענע, מלח ומיץ מלימון אחד. מגישים את העוף עם הרוטב מעל נודלס או אטריות אורז, מניחים מעל את הסלט ומגישים.