קציצות עדשים ברוטב פטריות וחלב קוקוס

6 מנות מָנָה
40 דקות משך
קל דרגת קושי

מרכיבים

1 חבילה קציצות עדשים כתומות
3 כפות שמן צמחי
2 בצלים חצויים ופרוסים
4 שיני שום פרוסות
2 סלסילות פטריות פרוסות או חצויות
1 כף אבקת מרק פטריות רכיבים טבעיים בלבד
1 קופסת שימורים חלב קוקוס
1/2 כוס מים
1/4 כפית אגוז מוסקט
1/2 כפית פלפל אנגלי
2 כפות כוסברה קצוצה טרייה
העתקת רשימת רכיבים
רשימת הרכיבים הועתקה

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מניחים את הקציצות, מתיזים מעט ספריי שמן ואופים כ-25 דקות, עד הזהבה.

להכנת הרוטב:
שמים במחבת שמן ומוסיפים בצל, מטגנים 4-5 דקות.

כשהבצל מתרכך מוסיפים שום ופטריות חתוכות מטגנים 4-5 דקות, תוך כדי ערבוב.

מוסיפים את אבקת מרק הפטריות.

מערבבים, מוסיפים חלב קוקוס ומים ומביאים לרתיחה.

מבשלים 2-3 דקות עד שהרוטב רותח ומבעבע.

מניחים לו להצטמצם מספר דקות.

מניחים את הקציצות ברוטב, מביאים לרתיחה ומבשלים 2-3 דקות בלבד!

מפזרים כוסברה, מכבים את האש ומכסים את הסיר.
ממתינים כ-5 דקות ומגישים.