בסיר בינוני, על להבה בינונית, מטגנים בשמן את זרעי הכוסברה, בצל קצוץ וג׳ינג׳ר.
מרכיבים
1 חבילה קציצות עדשים כתומות
4 כפות שמן קנולה או שמן קוקוס
2 בצלים קטנים קצוצים דק
1 כפית זרעי כוסברה
2 כפות ג׳ינג׳ר קצוץ דק
3 שיני שום קצוץ דק
1/2 כפית קינמון טחון
1 כפית גדושה הל טחון
1 דלורית חתוכה לקוביות של 2 ס״מ
1 כף גדושה של סילאן או דבש
200 גרם קרם קוקוס
1 כוס מים
1/2 כפית פלפל שאטה טחון
1 כפית מחוקה כורכום טחון
50 גרם קשיו קצוץ גס
20 עלי כוסברה להגשה
1 פלפל אדום חריף פרוס דק
הוראות הכנה
מנמיכים את הלהבה ומבשלים מכוסה כ - 15 דקות.
מגבירים את עצמת הלהבה ומוסיפים את השום, הל, קינמון, דלורית ומלח ומטגנים 5 דקות.
מוסיפים קרם קוקוס, מים, שאטה, כורכום וקשיו ומביאים לרתיחה.
מנמיכים ללהבה קטנה ומכסים. מבשלים כחצי שעה עד לריכוך. במידה והקארי יצא דליל מדי מצמצמים כ - 5 דקות על להבה גבוהה ללא מכסה.
במקביל מחממים תנור לחום של 180 מעלות. על תבנית מרופדת בנייר פרגמנט מסדרים את קציצות העדשים מעבירים לתנור החם ל - 10 דקות.
מוציאים והופכים את הקציצות על צד השני ומחזירים לתנור ל - 15 דקות נוספות, עד שהקציצות מוזהבות וקריספיות.
הגשה - מרתיחים את הרוטב ומוסיפים אליו את הקציצות. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל עלי כוסברה, פלפל חריף ואם רוצים 1 כף שבבי קוקוס מיובש (לא חובה).