מגש אירוח קציצות עדשים כתומות עם תוספות

8 מנות מָנָה
50 דקות משך

מרכיבים

16 יחידות קציצות עדשים כתומות
1 סלק קטן ומבושל
100 גרם גבינה טבעונית
1 כף שמן זית
1/2 תפוח חתוך למקלונים דקים
100 גרם טחינה סמיכה
1 בטטה קטנה, חתוכה לקוביות קטנטנות
2 כפות פקאן קצוץ גס
4 כפות שמן זית
1 אבוקדו קטן, חתוך לקוביות
1 לימון סחוט למיץ
1/2 שן שום
2 כפות שמן זית
1/2 פלפל אדום קצוץ דק
1/2 פלפל צהוב קצוץ דק
1/2 פלפל ירוק חריף פרוס דק
1 כף כוסברה קצוצה דק
2 כפות פיסטוק קצוץ דק
1 כף חמוציות קצוצות דק
1 כף בצל סגול קצוץ דק
1 כף נענע קצוצה דק
2 כפות שמן זית
4 כפות לאבנה טבעונית
העתקת רשימת רכיבים
רשימת הרכיבים הועתקה

הוראות הכנה

אופים את הקציצות לפי ההוראות הגב האריזה.

להכנת והרכבת קרם הסלק -
מגרדים את הסלק בפומפייה דקה. טוחנים במעבד מזון או בלנדר מוט את הסלק, גבינה טבעונית / גבינת עזים / קשיו טחון, 1 כף שמן זית מלח ופלפל למחית חלקה. מצננים כשעה במקרר.
מניחים כף גדושה מעל הקציצה, מעל מניחים כמה מקלוני תפוח עץ ובוזקים מעט סומק.

להכנת והרכבת סלטון הבטטה -
במחבת בינונית מטגנים עד להזהבה את קוביות הבטטה והפקאן בשמן הזית, על להבה נמוכה כ - 7 דקות. מתבלים במלח פלפל ומעט קינמון.
מניחים כף של טחינה / גבינת ריקוטה / גבינה טבעונית על קציצה ומעל מסדרים כף של סלט בטטה ופקאן.

להכנת והרכבת הלאבנה וסלסת פיסטוק -
מערבבים יחד את הפיסטוק, חמוציות, בצל, נענע, 2 כפות שמן זית, מלח ופלפל.
מניחים כף גדושה של לאבנה על קציצה, מעל מניחים כף גדושה של סלסה פיסטוק ובוזקים מעל מעט זעתר.

להכנת והרכבת קרם האבוקדו -
טוחנים את האבוקדו עם מיץ הלימון, שום, 2 כפות שמן זית, מלח ופלפל בזרת בלנדר מוט או מעבד מזון לקרם חלק, מצננים כשעה.
מערבבים יחד את הפלפלים עם 1 כף שמן הזית, מלח, פלפל וכוסברה.
מניחים כף גדושה של קרם אבוקדו על קציצה. מעל מניחים כף של סלט פלפלים ומעטרים בעלה כוסברה.