קציצות דלורית, קינואה אדומה ואדממה עם שעועית ירוקה מוקפצת

קציצות דלורית, קינואה אדומה ואדממה עם שעועית ירוקה מוקפצת

4 מנות
20 דקות
קל

מרכיבים

1 חבילה קציצה דלורית קינואה אדממה
1 חבילת שעועית ירוקה דקה (אפשר גם קפואה)
3 כפות שמן זית או חמאה מומסת
3 כפות רוטב סויה
3 כפות שמן קנולה
3 כפות מיץ לימון טרי
1 לימון מגורר
2 כפות סילאן
2 כפות שומשום
50 גרם שבבי שקדים
4 גבעולי בצל ירוק
העתקת רשימת רכיבים
רשימת הרכיבים הועתקה

הוראות הכנה

מכינים את הקציצות לפי ההוראות בגב האריזה.

מערבבים את כל חומרי הרוטב - רוטב סויה, שמן קנולה, מיץ לימון, גרידת לימון וסילאן יחד בקערה ומניחים בצד.

קולים על מחבת יבשה את השומשום והשקדים ומצננים.

קוצצים בצל ירוק לטבעות דקות ומניחים בצד.

חולטים שעועית במים רותחים 6-8 דקות, מסננים מהנוזלים ומעבירים לקערה עם מי קרח (על מנת לשמור על הצבע הירוק).

מקפיצים את השעועית בשמן זית או חמאה, מפזרים בצל ירוק, יוצקים מעל את הרוטב ומערבבים.

מפזרים מחצית השומשום והשקדים ומערבבים קלות.

את יתרת השומשום והשקדים מפזרים בעת ההגשה.