סלט פרחי ברוקולי, שקדים קלויים ושניצל ברוקולי

2 מנות מָנָה
30 דקות משך
קל דרגת קושי

מרכיבים

1 יחידה שניצל ברוקולי
1/2 2 כוסות חומץ בן יין לבן
5 כפות שמן קנולה
5 כפות שמן זית
1 כפית דבש
1 כפית חרדל דיז'ון חלק
1 ראש ברוקולי מחולק לפרחים
3 כפות שקדים חצויים וקלויים
העתקת רשימת רכיבים
רשימת הרכיבים הועתקה

הוראות הכנה

חולטים את פרחי הברוקולי במים רותחים עם מלח עד שהגבעול רך כאשר סכין ננעצת בו, חשוב לא לחלוט יתר על המידה.

בסיום החליטה מעבירים את הברוקולי לאמבטיית מים עם קרח על מנת לעצור את הבישול ולשמור על צבעו. מסננים מהנוזלים.

להכנת רוטב הוויניגרט - שמים את הדבש, חרדל, שמן זית, שמן קנולה, חומץ בן יין, מלח ופלפל בכלי (צר וגבוה) וטוחנים בעזרת מוט בלנדר ידני עד אחידות המרכיבים.

להרכבת הסלט - מחממים את שניצל הברוקולי ופורסים לרצועות.

בקערה גדולה שמים פרחי ברוקולי, שניצל ברוקולי, שקדים קלויים כ - 3 כפות וינגרט, מערבבים את כל החומרים, מתבלים במלח ומגישים.