מחממים תנור ל-180 מעלות.
מרכיבים
1 חבילה קציצות עדשים כתומות
3 כפות שמן צמחי
2 בצלים חצויים ופרוסים
4 שיני שום פרוסות
2 סלסילות פטריות פרוסות או חצויות
1 כף אבקת מרק פטריות רכיבים טבעיים בלבד
1 קופסת שימורים חלב קוקוס
1/2 כוס מים
1/4 כפית אגוז מוסקט
1/2 כפית פלפל אנגלי
2 כפות כוסברה קצוצה טרייה
הוראות הכנה
1.
2.
מניחים את הקציצות, מתיזים מעט ספריי שמן ואופים כ-25 דקות, עד הזהבה.
3.
להכנת הרוטב:
שמים במחבת שמן ומוסיפים בצל, מטגנים 4-5 דקות.
4.
כשהבצל מתרכך מוסיפים שום ופטריות חתוכות מטגנים 4-5 דקות, תוך כדי ערבוב.
5.
מוסיפים את אבקת מרק הפטריות.
6.
מערבבים, מוסיפים חלב קוקוס ומים ומביאים לרתיחה.
7.
מבשלים 2-3 דקות עד שהרוטב רותח ומבעבע.
8.
מניחים לו להצטמצם מספר דקות.
9.
מניחים את הקציצות ברוטב, מביאים לרתיחה ומבשלים 2-3 דקות בלבד!
10.
מפזרים כוסברה, מכבים את האש ומכסים את הסיר.
ממתינים כ-5 דקות ומגישים.