להכנת רוטב יוגורט לבן - מערבבים היטב לתערובת אחידה 250 גרם יוגורט עזים, 125 מ"ל שמנת מתוקה, 5 עלי נענע קצוצים דק, 3 שיני שום כתושות, 1 לימון מגורר ומלח ופלפל לפי הטעם.
מרכיבים
הוראות הכנה
להכנת הרוטב הצהוב - בקערה בינונית מערבבים יחד 120 גרם יוגורט, 80 מ"ל שמנת מתוקה, 2 שיני שום כתושות, 1 כף מיונז, 1 כפית מיץ לימון, 1 לימון מגורר, 1 כף דבש, 1 כפית חרדל גדושה, 1/2 כפית אבקת קארי ו-1/2 כפית כורכום. מניחים כחצי שעה לספיגת טעמים, ניתן לשמור גם מכוסה כמה ימים במקרר.
להכנת הרוטב הירוק - שמים את המרכיבים במעבד מזון - 3 כפות תרכיז קפוא, 1 כפית חרדל, 1/4 כוס שמן, 2 כפות חומץ, 1 כף דבש או סילאן, מלח ופלפל לפי הטעם, 1/2 צרור כוסברה ו-1/2 צרור פטרוזיליה, וטוחנים היטב עד לקבלת מרקם חלק. מעבירים לכלי עם מכסה. ניתן לשמור במקרר יומיים, שלושה.
להכנת הרוטב האדום - מסירים את העוקץ מ-2 עגבניות וחותכים אותן לקוביות גדולות. שמים במעבד מזון 2 שיני שום, 1/4 צרור כוסברה, 1 לימון סחוט ומגורר, 1 כף סוכר חום ומלח לפי הטעם, וטוחנים עד מרקם קצוץ ולא טחון. מעבירים לכלי עם מכסה ומניחים בצד לחצי שעה לספיגת טעמים.
להכנת הקציצות - מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
מסדרים את הקציצות ואופים עד השחמה קלה.
מסדרים את המטבלים בקעריות וטובלים.