לביבות כרובית ומג'דרה עם בצל מקורמל

לביבות כרובית ומג'דרה עם בצל מקורמל

4 מנות
30 דקות
קל

מרכיבים

‎1 חבילה לביבות כרובית ‎
1 ‎כוס אורז בסמטי ‎
‎‎3/4 כוס עדשים שחורות
‎ 1 בצל גדול פרוס לרצועות דקות ‎
1/4 1 ‎כפית כמון טחון ‎
‎8 כפות שמן זית לבצל ‎
‎3 ‎ כפות שמן זית לאורז
1/2 1 ‎כוסות מים רותחים ‎
העתקת רשימת רכיבים
רשימת הרכיבים הועתקה

הוראות הכנה

1.

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

2.

אופים את הלביבות 25 דקות, עד הזהבה.

3.

להכנת הבצל המטוגן:
מחממים במחבת את השמן ומטגנים את הבצל, על להבה בינונית, עד הזהבה והתקרמלות.

4.

להכנת העדשים:
מבשלים את העדשים כמו פסטה – בסיר עם הרבה מים כ-15 דקות, עד שהעדשים מתרככות.

5.

להכנת האורז:
מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את האורז ומטגנים אותו קלות.

6.

מוסיפים מים רותחים, כמון, מלח ופלפל, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
מבשלים כ-20 דקות.

7.

מכניסים לסיר את העדשים ומערבבים קלות עם מזלג.
מגישים ומפזרים מכל את הבצל.

8.

להרכבת המנה:
מגישים את הלביבות, לצידן המג'דרה.

9.

הצעת הגשה:
ירקות צלויים בגריל או בתנור, סלט ירקות טרי וטחינה.