מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
מרכיבים
1 חבילה לביבות כרובית
1 כוס אורז בסמטי
3/4 כוס עדשים שחורות
1 בצל גדול פרוס לרצועות דקות
1/4 1 כפית כמון טחון
8 כפות שמן זית לבצל
3 כפות שמן זית לאורז
1/2 1 כוסות מים רותחים
הוראות הכנה
1.
2.
אופים את הלביבות 25 דקות, עד הזהבה.
3.
להכנת הבצל המטוגן:
מחממים במחבת את השמן ומטגנים את הבצל, על להבה בינונית, עד הזהבה והתקרמלות.
4.
להכנת העדשים:
מבשלים את העדשים כמו פסטה – בסיר עם הרבה מים כ-15 דקות, עד שהעדשים מתרככות.
5.
להכנת האורז:
מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את האורז ומטגנים אותו קלות.
6.
מוסיפים מים רותחים, כמון, מלח ופלפל, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
מבשלים כ-20 דקות.
7.
מכניסים לסיר את העדשים ומערבבים קלות עם מזלג.
מגישים ומפזרים מכל את הבצל.
8.
להרכבת המנה:
מגישים את הלביבות, לצידן המג'דרה.
9.
הצעת הגשה:
ירקות צלויים בגריל או בתנור, סלט ירקות טרי וטחינה.