פורסים את החצילים לפרוסות בעובי של 1/2 ס"מ. בוזקים מעל מלח ומניחים להם להגיר נוזלים.
מרכיבים
1 חבילה טבעול סנסשיונל טחון צמחוני
3 יחידות חציל
5 כפות שמן קנולה
4 כפות שמן זית
1 כוס אורז לבן, מבושל לפי ההוראות בגב האריזה
1 יחידה בצל קצוץ דק
1/2 כוס צנוברים
1 כוס רוטב עגבניות
4 שיני שום
1 זר פטרוזיליה קצוצה
2 כפות סילאן
1/2 פלפל צ'ילי חריף קצוץ
עוגת חצילים חגיגית עם טחון סנסשיונל טבעוני
עוגת חצילים יפייפיה שתעשה המון רושם על שולחן החג שלכם עם מלית עשירה מטחון סנסשיונל טבעוני ורוטב עגבניות קטיפתי
הוראות הכנה
1. לטיגון החצילים
2.
מטגנים אותם עד הזהבה עם שמן הקנולה.
3. להכנת המלית
מחממים שמן זית במחבת רחבה, מוסיפים את הבצל ומזהיבים.
4.
מוסיפים את הטחון הצמחוני ומבשלים עד שצבעו מתחלף.
5.
מוסיפים את שאר המרכיבים, מלח ופלפל שחור גרוס במטחנה ותימין לפי הטעם, ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
6. להרכבת העוגה
מרפדים את תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ בחצילים.
7.
ממלאים בכל המילוי וסוגרים שוב עם רצועות החצילים.
8.
מכניסים לתנור ואופים עד התייצבות כ-30 דקות בחום של 200 מעלות.
המתכון של
רון יוחננוב
מידע תזונתי
סימון תזונתי
למנה
פחמימות
50.6 גרם
אנרגיה
522.1 קילוקלוריות
חלבון
16 גרם