מחממים תנור ל-180 מעלות.
מרכיבים
חבילות חטיפי כרובית 2
1 צרור פטרוזיליה
1 צרור כוסברה
3 שיני שום כתושות
1/2 כוס שמן זית
5 כפות חומץ
50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
1/2 כוס מיונז
1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק
2 כפות מחית לימון כבוש
1/2 כפית פלפל צ'ומה
2 פלפלים כתומים טריים
1/4 כוס מים
2 שיני שום
1/2 כוס טחינה
1 כף מיץ לימון
1/2 כפית אריסה
חטיפי כרובית עם מגוון מטבלים - איולי לימונים כבושים, סלסה ירוקה, טחינה כתומה ועוד
ארוחה קלילה, מושלמת לאירוח חגיגי - חטיפי כרובית פריכים עם מטבלים טעימים של סלסה ורדה, איולי לימונים כבושים, טחינה כתומה ועוד
הוראות הכנה
1.
2.
אופים את החטיפים כ-25 דקות, עד הזהבה.
3. להכנת מטבל סלסה ורדה (סלסה ירוקה)
מעבדים את צרור הפטרוזיליה והכוסברה, 3 שיני שום כתושות, 1/2 כוס שמן זית, 5 כפות חומץ, 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת ומלח ופלפל שחור גרוס
לפי הטעם, במעבד מזון, במידה ויש צורך לדלל מוסיפים עוד שמן זית לפי הצורך.
4. להכנת מטבל איולי לימונים כבושים
מערבבים יחד 1/2 כוס מיונז, 1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק, 2 כפות מחית לימון כבוש, 1/2 כפית פלפל צ'ומה. טועמים ומתקנים תיבול.
5. להגשה
מגישים את הברוקולי והכרובית האפויים לצד המטבלים. ניתן גם להגיש ליד טחינה אהובה ורוטב צ'ילי מתוק.
המתכון של
רות אוליבר
מידע תזונתי