מחממים תנור ל-180 מעלות.
מרכיבים
2 חבילות חטיפי כרובית
1 צרור פטרוזיליה
1 צרור כוסברה
3 שיני שום כתושות
1/2 כוס שמן זית
5 כפות חומץ
50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
1/2 כוס מיונז
1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק אסם
2 כפות מחית לימון כבוש
1/2 כפית פלפל צ'ומה
2 פלפלים כתומים טריים
1/4 כוס מים
2 שיני שום
1/2 כוס טחינה
1 כף מיץ לימון
1/2 כפית אריסה
הוראות הכנה
1.
2.
אופים את החטיפים כ-25 דקות, עד הזהבה.
3.
להכנת מטבל סלסה ורדה (סלסה ירוקה) - מעבדים את צרור הפטרוזיליה והכוסברה, 3 שיני שום כתושות, 1/2 כוס שמן זית, 5 כפות חומץ, 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת ומלח ופלפל שחור גרוס
לפי הטעם, במעבד מזון, במידה ויש צורך לדלל מוסיפים עוד שמן זית לפי הצורך.
4.
להכנת מטבל טחינה כתומה - טוחנים את 2 הפלפלים הכתומים, 1/4 כוס מים, 2 שיני שום ומעט מלח. מוסיפים 1/2 כוס טחינה, 1/2 כפית מיץ לימון ו-1/2 כפית אריסה. טועמים ומתקנים תיבול.
4.
להכנת מטבל איולי לימונים כבושים - מערבבים יחד 1/2 כוס מיונז, 1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק, 2 כפות מחית לימון כבוש, 1/2 כפית פלפל צ'ומה. טועמים ומתקנים תיבול.
5.
מגישים את הברוקולי והכרובית האפויים לצד המטבלים. ניתן גם להגיש ליד טחינה אהובה ורוטב צ'ילי מתוק.