שווארמה כרובית עם סלטון של עגבניות בלאפה

4 מנות מָנָה
30 דקות משך
קל דרגת קושי

מרכיבים

1 חבילה חטיפי כרובית
4 לאפות
1/3 כוס שמן זית או צמחי אחר
3 כפיות תבלין לשווארמה
2 בצלים בינונים פרוסים דק
2 עגבניות גדולות חתוכות לקוביות קטנות
1 בצל סגול פרוס דק
1 פלפל ירוק חריף פרוס דק
1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
1 כף שמן זית
העתקת רשימת רכיבים
רשימת הרכיבים הועתקה

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.

שמים בקערה את חטיפי הכרובית ומוסיפים 2 כפיות תבלין לשווארמה ו-2 כפות שמן זית ומערבבים.

מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ- 25 דקות (עד שהכרובית מתחילה להזהיב).

מוציאים ושומרים בצד (עד לשלב זה ניתן להכין מראש).

מחממים את השמן הנותר במחבת, מוסיפים את הבצלים ומטגנים 8-10 דקות עד להזהבה.

מוסיפים 1 כפית תבלין לשווארמה ומלח.

מקפיצים קלות ומוסיפים את חטיפי הכרובית. מקפיצים כדקה.

להכנת סלט העגבניות:
מערבבים בקערה קטנה את מרכיבי הסלט - עגבניות, בצל סגול, פלפל חריף, פטרוזיליה, שמן זית ומלח לפי הטעם.

להרכבת המנה:
מניחים על לאפה 2-3 כפות סלט עגבניות, מעל רבע מכמות השווארמה. מזרזפים מעט טחינה, מגלגלים ומגישים מיד.