במחבת גדולה מטגנים בשמן את הבצל עד לריכוך, על להבה בינונית כ - 10 דקות. מערבבים כל 2 דקות על מנת שלא יישרף.
מרכיבים
בורקס ממולא טחון צמחוני, פטריות וצנוברים
בורקס שבלולים ממכר עם מלית טעימה ומתובלת וחלק עליון פריך ומענג. מושלם לארוחה משפחתית ולאירוח
הוראות הכנה
מוסיפים את הפטריות, מתבלים בכמון, קינמון ומלח ופלפל לפי הטעם, וממשיכים לטגן 5 דקות נוספות עד להזהבה.
מוסיפים את הצנוברים, טחון מהצומח ופטרוזיליה ומערבבים היטב. מבשלים כ - 5 דקות נוספות, מסירים מהאש ומצננים היטב במקרר.
מחממים תנור לחום של 175 מעלות.
על משטח עבודה פורסים דף פילו, משמנים קלות בשמן זית בעזרת מברשת, ומעליו מניחים דף נוסף. מניחים 3-4 כפות מהמילוי לאורך החלק התחתון של דף הפילו ומגלגלים לרולדה לא הדוקה.
מגלגלים לשבלול ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
משמנים את הבורקס בשמן זית ומפזרים שומשום או קצח. ממשיכים עם יתר דפי הפילו והמילוי.
מעבירים לתנור החם ל - 20 דקות עד שהבורקסים מזהיבים.