פאד קפאו צמחוני עם ביצת עין ואורז

4 מנות מָנָה
30 דקות משך
קל דרגת קושי

מרכיבים

1 חבילה טחון צמחוני
4 כפות מים
4 שיני שום כתושות
8 פרוסות ג'ינג'ר דקות
1 כפית סוכר
4 כפות רוטב סויה
2 בצלצלי שאלוט, פרוסים דק
1 פלפל אדום חריף, פרוס דק
1/2 כפית פלפל שאטה טחון
1/2 כוס כוסברה, קצוצה דק
1 לימון או ליים, סחוטים למיץ, כולל גרידה של הקליפה
4 ביצי עין
2 כוסות אורז בסמטי מבושל
4 כפות בוטנים קלויים, קצוצים גס
העתקת רשימת רכיבים
רשימת הרכיבים הועתקה

הוראות הכנה

בסיר בינוני מרתיחים קלות את המים, מוסיפים את הטחון מהצומח טבעול, שום, ג'ינג'ר, סוכר, סויה, שאלוט ופלפל שאטה, מערבבים נמרצות על אש גבוהה כ - 3 דקות.

מוסיפים את הכוסברה ואת פרוסות הפלפל ומערבבים, מבשלים תוך ערבוב דקה נוספת.

מוסיפים את הכוסברה ואת פרוסות הפלפל ומערבבים, מבשלים תוך ערבוב דקה נוספת.
מורידים מהאש ומוסיפים את הגרידה ומיץ ליים/לימון.

על צלחת הגשה מניחים 2-3 כפות אורז, מעל מניחים 3-4 כפות תבשיל, מכינים ביצת עין ומניחים מעל. מפזרים בוטנים ועלי כוסברה ומגישים חם.