חולטים את הכרובית. שמים מים בסיר עם כף מלח, מביאים לרתיחה, כאשר המים רותחים שמים את הכרובית בשלמותה כשהגבעולים כלפי מעלה וכל הפרחים מכוסים במים.
מרכיבים
1 חבילה טחון צמחוני
1 כרובית שלמה עם הגבעולים
2 כפות מיץ לימון (לשלב הסופי של המנה)
2 כפות פירורי לחם
1 בצל קטן מגורד וסחוט מהנוזלים
2 שיני שום טריות וכתושות
1 כף תימין טרי וקצוץ
1 כף תבלין קארי
2 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון
הוראות הכנה
1.
2.
מבשלים 10 דקות עד שסכין ננעצת בקלות בגבעולים (חשוב שהכרובית לא תהיה רכה מדי), מסננים, שוטפים ומצננים.
3.
מתבלים את הכרובית. מערבבים יחד את כל החומרים - תימין, שמן זית, 2 כפות מיץ לימון וקארי, ומורחים על כל הכרובית.
4.
שמים בקערה את כל מרכיבי המלית - טחון צמחוני, בצל, שום, פירורי לחם, מלח ופלפל ומערבבים יחד.
5.
ממלאים את הכרובית. הופכים אותה עם הגבעולים כלפי מעלה וממלאים את החללים הריקים בתערובת בדחיסה קלה.
6.
אופים את הכרובית. מניחים את הכרובית על תבנית עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות כחצי שעה עד להזהבה.
7.
כשהכרובית מוכנה וחמה מזליפים עליה עוד 2 כפות מיץ לימון ומגישים.