מפשירים את הטחון הצמחוני. מרתיחים סיר גדול עם מים ומלח, מבשלים על סף רתיחה את שני הבצלים בשלמותם עד לריכוך, כחצי שעה.
מרכיבים
הוראות הכנה
מוציאים את הבצלים ומניחים לסינון, מוסיפים לסיר מים במידת הצורך. מרתיחים שוב ומבשלים בהם את עלי הכרוב כ - 6 דקות, עד לריכוך.
מרככים את הבטטות 5 דקות במיקרוגל. חוצים את הבטטות ומרוקנים בעזרת כפית.
מערבבים יחד את כל חומרי המילוי - טחון צמחוני, בצל קצוץ דק מטוגן, 1/2 כוס תערובת עשבי תיבול, 1/2 כפית קינמון, ומלח ופלפל לפי הטעם, מוסיפים את שאריות הבטטה.
ממלאים את הבטטות, מפרידים 6 גלדים יפים של בצל וממלאים, כמו כן מגלגלים את עלי הכרוב.
בסיר רחב מניחים את כל חומרי הרוטב - 4 כפות שמן זית, רסק עגבניות, לימון כבוש, מים, סילאן, שום, פפריקה, קינמון ומלח ופלפל לפי הטעם, ומביאים לרתיחה. מניחים בסיר את הממולאים ומכסים. מבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה.
מערבבים את כל חומרי הסלסה - משמשים, פיסטוק, בצל סגול, 1/4 כוס תערובת עשבי תיבול, 4 כפות שמן זית ומלח ופלפל לפי הטעם. מניחים את הממולאים על צלחת הגשה ומפזרים את הסלסה מעל, מגישים לצד אורז.