פאי רועים צמחוני

4 מנות מָנָה
40 דקות משך
קל דרגת קושי

מרכיבים

1 חבילה טחון צמחוני
4 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ דק
1 גזר מגורד גס בפומפייה
1 גבעול סלרי, קצוץ דק
1 כף רסק עגבניות
1 ענף רוזמרין טרי
1/2 כוס יין לבן
1 כפית דבש
1 כוס עגבניות משומרות שלמות
2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
4 תפוחי אדמה קטנים, קלופים, חתוכים לחצי
25 גרם חמאה
1/2 כוס חלב
2 כפות גבינת פרמזן, מגורדת
העתקת רשימת רכיבים
רשימת הרכיבים הועתקה

הוראות הכנה

בסיר רחב, על להבה בינונית גבוהה, מניחים יחד עם שמן הזית את הגזר, בצל, סלרי וענף רוזמרין. מטגנים תוך ערבוב כ - 10 דקות עד להזהבה.

מוסיפים את הטחון הצמחוני ואת הרסק ומתבלים במלח ופלפל, מערבבים יחד כדקה. מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה, מבשלים דקה נוספת. מוסיפים את העגבניות ומערבבים, מנמיכים את הלהבה ומכסים. מבשלים כ - 10 דקות נוספות.

מורידים את המכסה ומועכים את העגבניות לפיסות גסות. מוסיפים את הפטרוזיליה, טועמים ומתקנים תיבול. מורידים מהאש ומצננים.

מבשלים את התפו"א בהרבה מים עם מעט מלח. מסננים מהמים ומועכים לפירה, מוסיפים את החלב, חמאה, פרמזן, מלח ופלפל.

מחממים תנור לחום של 180 מעלות. בתבנית אפייה אישית מניחים 3-4 כפות גדושות של תבשיל הבשר ומשטחים בעדינות. מכסים ב - 2 כפות גדושות של פירה ומעבירים לתנור החם ל - 12 דקות עד להזהבה. מגישים חם.