בסיר רחב, על להבה בינונית גבוהה, מניחים יחד עם שמן הזית את הגזר, בצל, סלרי וענף רוזמרין. מטגנים תוך ערבוב כ - 10 דקות עד להזהבה.
מרכיבים
פאי רועים צמחוני
שכבות נימוחות ומתובלות שמצטרפות יחד לפאי רועים צמחוני ומושלם. קל, טעים ומפנק
הוראות הכנה
מוסיפים את הטחון הצמחוני ואת הרסק ומתבלים במלח ופלפל, מערבבים יחד כדקה. מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה, מבשלים דקה נוספת. מוסיפים את העגבניות ומערבבים, מנמיכים את הלהבה ומכסים. מבשלים כ - 10 דקות נוספות.
מורידים את המכסה ומועכים את העגבניות לפיסות גסות. מוסיפים את הפטרוזיליה, טועמים ומתקנים תיבול. מורידים מהאש ומצננים.
מבשלים את התפו"א בהרבה מים עם מעט מלח. מסננים מהמים ומועכים לפירה, מוסיפים את החלב, חמאה, פרמזן, מלח ופלפל.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות. בתבנית אפייה אישית מניחים 3-4 כפות גדושות של תבשיל הבשר ומשטחים בעדינות. מכסים ב - 2 כפות גדושות של פירה ומעבירים לתנור החם ל - 12 דקות עד להזהבה. מגישים חם.