מוקפץ שווארמה מתובלת על מצע פירה עשיר

4 מנות מָנָה
30 דקות משך
קל דרגת קושי

מרכיבים

1 חבילה שווארמה צמחונית
4 כפות שמן זית
1 בצל פרוס דק
2 גבעולי בצל ירוק חתוכים למקטעים של 4 ס"מ
1/2 כוס מים
1 כפית שטוחה כמון
1/2 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לחצי
1/2 כוס חלב
50 גרם חמאה
העתקת רשימת רכיבים
רשימת הרכיבים הועתקה

הוראות הכנה

מבשלים את תפו"א בהרבה מים ומעט מלח, מביאים לרתיחה ומנמיכים ללהבה בינונית, מבשלים לריכוך כ - 15 דקות.

מסננים ומועכים לפירה, מוסיפים חלב, חמאה, מלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים.

במחבת גדולה מטגנים את הבצל בשמן הזית על להבה בינונית כ - 10 דקות תוך כדי ערבוב. מגבירים את הלהבה ומבשלים תוך ערבוב נמרץ 5 דקות נוספות עד שהבצל מתקרמל.

מוסיפים את הכמון ומערבבים היטב. מוסיפים את השווארמה מן הצומח ומטגנים 3 דקות נוספות. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.

מוסיפים את הבצל הירוק והפטרוזיליה, מערבבים 2 דקות נוספות ומורידים מהאש.

מניחים 3 כפות גדושות של פירה על צלחת הגשה, מניחים במרכז 2 כפות גדושות של שווארמה, מזלפים מעט שמן זית ומגישים.