מבשלים את תפו"א בהרבה מים ומעט מלח, מביאים לרתיחה ומנמיכים ללהבה בינונית, מבשלים לריכוך כ - 15 דקות.
מרכיבים
1 חבילה שווארמה צמחונית
4 כפות שמן זית
1 בצל פרוס דק
2 גבעולי בצל ירוק חתוכים למקטעים של 4 ס"מ
1/2 כוס מים
1 כפית שטוחה כמון
1/2 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לחצי
1/2 כוס חלב
50 גרם חמאה
הוראות הכנה
1.
2.
מסננים ומועכים לפירה, מוסיפים חלב, חמאה, מלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים.
3.
במחבת גדולה מטגנים את הבצל בשמן הזית על להבה בינונית כ - 10 דקות תוך כדי ערבוב. מגבירים את הלהבה ומבשלים תוך ערבוב נמרץ 5 דקות נוספות עד שהבצל מתקרמל.
4.
מוסיפים את הכמון ומערבבים היטב. מוסיפים את השווארמה מן הצומח ומטגנים 3 דקות נוספות. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
5.
מוסיפים את הבצל הירוק והפטרוזיליה, מערבבים 2 דקות נוספות ומורידים מהאש.
6.
מניחים 3 כפות גדושות של פירה על צלחת הגשה, מניחים במרכז 2 כפות גדושות של שווארמה, מזלפים מעט שמן זית ומגישים.