להכנת הקציצות - שמים בקערה את הטחון הצמחוני, פירורי לחם, בצל מגורד, 2 שיני שום כתושות, עשבי תיבול, ביצה, מלח ופלפל, ומערבבים למסה אחידה, מכדררים לקציצות בגודל אחיד.
מרכיבים
1 חבילה טחון צמחוני
2 כפות פירורי לחם
1 בצל קטן מגורד וסחוט מהנוזלים
2 שיני שום טריות וכתושות
1/2 כוס פטרוזיליה
1/2 כוס כוסברה
1 כוס עלי תרד
1 יחידה ביצה
1 חבילת עלי מנגולד שטופים ומחולקים לגבעולים ועלים
1/2 לימון סחוט למיץ
2 שיני שום פרוסות
2 כפות שמן זית
1 כפית כורכום
הוראות הכנה
1.
2.
שמים את הקציצות על גבי תבנית עם נייר אפייה, מזליפים מעל שמן זית ואופים בחום של 200 מעלות כ - 10 דקות עד להשחמה.
3.
להכנת הרוטב - סיר רחב ושטוח שמים שמן זית ושום ומטגנים כדקה, מוסיפים את הגבעולים הלבנים של המנגולד ומערבבים.
4.
סוגרים את המכסה ומבשלים כ - 4 דקות על להבה נמוכה עד לריכוך, מוסיפים מיץ לימון, מים, תבלינים ועלי מנגולד ומבשלים כ - 5 דקות.
5.
מוסיפים את הקציצות לרוטב ומבשלים כ - 2 דקות נוספות כדי שהרוטב ייספג במנה.