קציצות צמחוניות ברוטב עגבניות

6 מנות מָנָה
50 דקות משך
קל דרגת קושי

מרכיבים

1 חבילה טחון צמחוני
1 בצל גדול ומגורד
1/2 כפית שום כתוש
2 כפות פפריקה אדומה מתוקה
2 כפיות כורכום
1 כפית בהרט
1 ביצה גדולה
2 כפות פירורי לחם
150 גרם רסק עגבניות
1/2 כפית סוכר
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית כורכום
2 שיני שום קצוצות
1 גזר קצוץ דק
1/2 1 כוסות מים
2 כפות שמן זית
העתקת רשימת רכיבים
רשימת הרכיבים הועתקה

הוראות הכנה

מחממים בסיר את שמן הזית, מוסיפים את שיני השום הקצוצות והגזר ומטגנים מעט, מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים 1 כפית פפריקה מתוקה ו-1 כפית כרכום.

מוסיפים רסק עגבניות, מים וסוכר ומביאים לרתיחה.

מערבבים היטב בקערה את כל מרכיבי הקציצות - טחון צמחוני, בצל מגורד, שום כתוש, 2 כפיות פפריקה, 2 כפיות כורכום, 1 כפית בהרט, ביצה, פירורי לחם, מלח ופלפל.

עם ידיים רטובות מגלגלים את התערובת לכדורים ומכניסים לרוטב.

מכסים את הסיר ומבשלים 35 דקות על אש נמוכה.
מומלץ להגיש לצד אורז לבן.