קציצות טחון מן הצומח טבעול בקדרת סלק, עגבניות וסילאן

קציצות טחון צמחוני בקדרת סלק, עגבניות וסילאן

4 מנות
40 דקות
קל

Ingredients

1 חבילה טחון צמחוני
6 כפות שמן זית
1 בצל לבן קצוץ דק
5 שיני שום פרוסות דק
2 סלקים בינוניים קלופים חתוכים לשמיניות
1 כף גדושה של רסק עגבניות
1 כוס עגבניות משומרות מרוסקות
1 כוס מים
1 כפית שטוחה של קינמון טחון
2 כפות סילאן
1/2 כוס פירורי לחם
2 ביצים
1 כפית בהרט או קינמון
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/2 כוס נענע קצוצה
4 כפות שמן זית
העתקת רשימת רכיבים
רשימת הרכיבים הועתקה

Preparation

בסיר גדול מטגנים את הבצל עם 6 כפות שמן הזית על להבה בינונית כ - 10 דקות, עד להזהבה.

מוסיפים את השום והסלקים ומטגנים 2 דקות נוספות.

מוסיפים את הרסק והקינמון ומבשלים דקה נוספת תוך כדי ערבוב. מוסיפים את יתר הרכיבים - עגבניות מרוסקות, סילאן, מים, פלפל ומלח, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומכסים. מבשלים כ - 25 דקות עד לריכוך הסלקים.

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

מערבבים יחד את כל רכיבי הקציצות - טחון צמחוני, פירורי לחם, ביצים, בהרט או קינמון, פטרוזיליה, נענע, 4 כפות שמן זית, מלח ופלפל. לשים היטב ובעזרת ידיים רטובות מכדררים לקציצות בקוטר 3 ס"מ.

מניחים את הקציצות על תבנית עם נייר פרגמנט וצולים בתנור כ-10 דקות עד לקבלת קרום עדין.

מוציאים מהתנור ומוסיפים בזהירות לסיר. מבשלים יחד כ-10 דקות נוספות. מגישים לצד תוספת שאוהבים.