תמונת אוירה של טבעול

לחמעג'ון עם טחון צמחוני SENSATIONAL MINCE וירקות שרופים בתנור

4 מנות
1 שעות 30 דקות
בינוני

מרכיבים

500 גרם קמח לבן
1 כף שמרים יבשים (שטוחה) או 3 כפות שמרים טריים
1 כף סוכר לבן
1/3 כוס שמן זית
1 כוס מים (240 מ"ל)
1/2 כפית מלח
1 חבילה SENSATIONAL טחון צמחוני
2 שיני שום קצוצות
1 עגבנייה מגורדת
3 כפות שמן תירס
1 בצל סגול בינוני מגורד
1 כפית בהרט
1 כף פפריקה מתוקה
2 קורט קינמון
1 כוס טחינה גולמית
3/4 כוס מים
1/2 לימון (סחוט למיץ)
6 עגבניות חתוכות ל-6 חלקים
4 בצלים חתוכים ל-6 חלקים
4 כפות שמן זית
העתקת רשימת רכיבים
רשימת הרכיבים הועתקה

הוראות הכנה

להכנת הבצק - בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, 1 כף סוכר, 1 כוס מים, 1/3 כוס שמן זית ולשים במהירות נמוכה במשך דקה.

מוסיפים את 1/2 כפית המלח ולשים 6 דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. אם צריך, אפשר להוסיף עוד 1 כף קמח אבל חשוב שהבצק יהיה רך ולא נוקשה מדי. מכסים ומתפיחים 40 דקות.

להכנת הטחון - מערבבים יחד את הטחון הצמחוני, 2 שיני שום קצוצות, 3 כפות שמן תירס, 1 עגבנייה מגורדת, בהרט, פפריקה, קינמון ומלח לפי הטעם, ומשלימים טעמים אם צריך.

להכנת הטחינה - מערבבים יחד את הטחינה, 3/4 כוס מים, לימון סחוט ומלח לפי הטעם, לטחינה לבנה.

להכנת הבצלים השרופים - מערבבים את הבצלים עם 4 כפות שמן הזית ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 210 מעלות כ-20 דקות.

להכנת העגבניות השרופות - משמנים קלות את העגבניות ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 230 מעלות כ- 12-15 דקות.

להכנת המנה - מחממים תנור ל-190 מעלות.

עם ידיים משומנות קורצים מהבצק כדור בגודל כדור פינג פונג ומשטחים על תבנית עם נייר אפייה משומן לקבלת עיגול שטוח בעובי 1/2 ס”מ. חשוב שהידיים תהיינה משומנות, זה יקל בפתיחה וגם שכבת השמן הדקיקה תיתן לבצק קצת קריספיות באפייה.

לוקחים טחון בכמות זהה לבצק ומשטחים מעל על רוב שטח הבצק.
חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק והטחון.

אופים במשך 20-30 דקות או עד שהבצק מתחיל להזהיב בקצוות.

מוצאים מהתנור ושמים מעל טחינה וירקות שרופים.