להכנת הבצק - בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, 1 כף סוכר, 1 כוס מים, 1/3 כוס שמן זית ולשים במהירות נמוכה במשך דקה.
מרכיבים
הוראות הכנה
מוסיפים את 1/2 כפית המלח ולשים 6 דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. אם צריך, אפשר להוסיף עוד 1 כף קמח אבל חשוב שהבצק יהיה רך ולא נוקשה מדי. מכסים ומתפיחים 40 דקות.
להכנת הטחון - מערבבים יחד את הטחון הצמחוני, 2 שיני שום קצוצות, 3 כפות שמן תירס, 1 עגבנייה מגורדת, בהרט, פפריקה, קינמון ומלח לפי הטעם, ומשלימים טעמים אם צריך.
להכנת הטחינה - מערבבים יחד את הטחינה, 3/4 כוס מים, לימון סחוט ומלח לפי הטעם, לטחינה לבנה.
להכנת הבצלים השרופים - מערבבים את הבצלים עם 4 כפות שמן הזית ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 210 מעלות כ-20 דקות.
להכנת העגבניות השרופות - משמנים קלות את העגבניות ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 230 מעלות כ- 12-15 דקות.
להכנת המנה - מחממים תנור ל-190 מעלות.
עם ידיים משומנות קורצים מהבצק כדור בגודל כדור פינג פונג ומשטחים על תבנית עם נייר אפייה משומן לקבלת עיגול שטוח בעובי 1/2 ס”מ. חשוב שהידיים תהיינה משומנות, זה יקל בפתיחה וגם שכבת השמן הדקיקה תיתן לבצק קצת קריספיות באפייה.
לוקחים טחון בכמות זהה לבצק ומשטחים מעל על רוב שטח הבצק.
חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק והטחון.
אופים במשך 20-30 דקות או עד שהבצק מתחיל להזהיב בקצוות.
מוצאים מהתנור ושמים מעל טחינה וירקות שרופים.